Ficatei de pasare cu cartofi piure
Deci am zis sa facem niste ficatei si niste cartofi piure, ca aia prajiti nu prea merg. Pana nu uit, la puiu` ala la rotisor ar fi mers un vin alb sec/demisec. Sau o bere, pentru noi provincialii.
Sa revenim la ficatii nostri. Deci, am luat asa, 2 pachete de ficatei, ~1 kg ( iar am fost 3 din care unu` mancau rau - da, Sergiu - ), 'cel putin 2 kile de cartofi', o smantana, un lapte, 2 cepe mai marisoare, 2-3 bucati de usturoi. Mai intai si'ntai am pus cartofii la fiert, in coaja ( nu iese amidonul din ei daca ii fierbem in coaja, si iese piureul mai moale )
Intre timp am dezghetat ficateii, i-am spalat bine bine, sa nu ramana sange
Dupa asta am taiat ceapa ( acu avem poze si cu ceapa taiata )
Am pus ceapa la calit, intr`o tigaie cu putin ulei
Intre timp am curatat cartofii ( aci n`avem poze, ca injuram eu, si ne era frica sa nu iasa injuraturile in poze ) si i`am zdrobit cu scula speciala de piureit.
Nu uitati de ceapa. Cand s`a aurit, puneti ficateii peste.
Revenim la piure ( cine`a zis ca e usor sa gatesti? ). Puneti putin lapte, smantana si amestecati bine. In momenul asta, Marius - care a stat cu mine in bucatarie de la bun inceput - se uita la mine : 'Bagi la cuptor dupa asta?'. Eu : 'HA?'. El: 'Ah! Faci piure!!'.( d`oh! )
Gata piureul, ne concentram atentia asupra tigaii. Acoperiti`o cu un capac, se fac mai repede ficatii asa. Amestecati din cand in cand pana sunt gata. Daca e nevoie, mai aruncati putina apa peste ei, sa nu se arda. Ah, sa nu uit. Nu puneti sare peste ficatei, se fac tari ca asfaltul si`s numa` buni de aruncat la cosu` de mizerii, dupa cum ii spunea fostul meu prof de mate din liceu ( buna ziua domnu` Matei, inca mai stiu ca x patrat derivat e 2x ). Puneti piper cat va cade voo bine. Cam asa arata cand sunt gata :
Si cam asa in farfurie :
P.S. Mergea un vin rosu' la ficateii astia. Bere nu prea.
Sa revenim la ficatii nostri. Deci, am luat asa, 2 pachete de ficatei, ~1 kg ( iar am fost 3 din care unu` mancau rau - da, Sergiu - ), 'cel putin 2 kile de cartofi', o smantana, un lapte, 2 cepe mai marisoare, 2-3 bucati de usturoi. Mai intai si'ntai am pus cartofii la fiert, in coaja ( nu iese amidonul din ei daca ii fierbem in coaja, si iese piureul mai moale )
Intre timp am dezghetat ficateii, i-am spalat bine bine, sa nu ramana sange
Dupa asta am taiat ceapa ( acu avem poze si cu ceapa taiata )
Am pus ceapa la calit, intr`o tigaie cu putin ulei
Intre timp am curatat cartofii ( aci n`avem poze, ca injuram eu, si ne era frica sa nu iasa injuraturile in poze ) si i`am zdrobit cu scula speciala de piureit.
Nu uitati de ceapa. Cand s`a aurit, puneti ficateii peste.
Revenim la piure ( cine`a zis ca e usor sa gatesti? ). Puneti putin lapte, smantana si amestecati bine. In momenul asta, Marius - care a stat cu mine in bucatarie de la bun inceput - se uita la mine : 'Bagi la cuptor dupa asta?'. Eu : 'HA?'. El: 'Ah! Faci piure!!'.( d`oh! )
Gata piureul, ne concentram atentia asupra tigaii. Acoperiti`o cu un capac, se fac mai repede ficatii asa. Amestecati din cand in cand pana sunt gata. Daca e nevoie, mai aruncati putina apa peste ei, sa nu se arda. Ah, sa nu uit. Nu puneti sare peste ficatei, se fac tari ca asfaltul si`s numa` buni de aruncat la cosu` de mizerii, dupa cum ii spunea fostul meu prof de mate din liceu ( buna ziua domnu` Matei, inca mai stiu ca x patrat derivat e 2x ). Puneti piper cat va cade voo bine. Cam asa arata cand sunt gata :
Si cam asa in farfurie :
P.S. Mergea un vin rosu' la ficateii astia. Bere nu prea.
Comments
mozica poponara , da a fost shi ceva buocelii la radioromania hactualitatzi in timp ce se faceau fiecatzii
Fara muozica nu se face dom'le mancarea :)
Cand sa trec strada hopa shi duba oraganelor
de politzie.
Cum aratam cam ca un home-less si vaga-bond
am incetinit sa nu intre aia la banuiala
ca n-aveam neci un Hact la mine.
Am luat laptzii si am fugit spre hapartamentu' unde se desfashura operatziunea cu codul "frecatzeii"
Maama ce frieg era , cred ca era sub 20 grade in minus