Lucskos
Sau ciorba de varza. Dulce. Pentru aia care nu's de prin Ardeal. Sa incepem. In primul rand, nu am poze, ca e ciorba, ce poze sa am pentru o ciorba? De ce avem nevoie ? O oala. O varza, nu mare, cam de 1.5 kg. 2 morcovi, 2 firicele de patrunjel, o legatura de cimbru si marar, 2 cartofi, o gulie, o bucata de conopida - nu mare -, 2 ardei grasi, daca e mare mare oala, o conopida. Hauleu, uitai cel mai important lucru, costita afumata. Puneti costita la fiert, mai intai. Dupa ce a fiert carnea da` nu bine bine, ca mai tre` lasata zama la fiert, se pun legumele la fiert, varza, morcovii, cratofii, patrunjelu` gulia, telina, ceapa, ( eu am pus si praz - de ce, pe privat - ). Puneti verdeturile peste, cimbru, marar, leustean, ce si cat incape. Daca va doreste ficatelu` , mai puneti apa, cat sa acopere. Sau mai multa, oricum se evapora. Sfat : legati cimbrul si mararul, sa nu se`mprastie in voie prin oala. Faceti la fel cu orice verdeturi puneti ( nu ma omor dupa patrunjelu` verde`n ciorb