Lucskos

Sau ciorba de varza. Dulce. Pentru aia care nu's de prin Ardeal.
Sa incepem. In primul rand, nu am poze, ca e ciorba, ce poze sa am pentru o ciorba?
De ce avem nevoie ? O oala. O varza, nu mare, cam de 1.5 kg. 2 morcovi, 2 firicele de patrunjel, o legatura de cimbru si marar, 2 cartofi, o gulie, o bucata de conopida - nu mare -, 2 ardei grasi, daca e mare mare oala, o conopida. Hauleu, uitai cel mai important lucru, costita afumata.
Puneti costita la fiert, mai intai. Dupa ce a fiert carnea da` nu bine bine, ca mai tre` lasata zama la fiert, se pun legumele la fiert, varza, morcovii, cratofii, patrunjelu` gulia, telina, ceapa, ( eu am pus si praz - de ce, pe privat - ). Puneti verdeturile peste, cimbru, marar, leustean, ce si cat incape. Daca va doreste ficatelu` , mai puneti apa, cat sa acopere. Sau mai multa, oricum se evapora. Sfat : legati cimbrul si mararul, sa nu se`mprastie in voie prin oala. Faceti la fel cu orice verdeturi puneti ( nu ma omor dupa patrunjelu` verde`n ciorba ). Cand s`a fiert varza, adaugati smantana. Cata va place. Otet si sare dupa gusturi. Daca vreti culoare, puteti varsa si putin bulion, pentru roseata. Merge cu ardei iuti. De baut, nimic. Ca dupa zeama nu merge. Dupa felul doi. Care o sa fie`n alta zi. Serustoc si pofta mare.

Comments

Popular posts from this blog

Ficatei de pasare cu cartofi piure

pizzerie italieneasca in margu turesh

Ciorba de cartofi