Ghiveci de legume

Deci ghiveci de chestii. Legume le zice la noi la tzara. Ghiveciu`i bun ca e gata relativ repede ( o ora si un pic ), si poti pune`n el cam tot ce`ti trece prin cap. OK, asta nu inseamna ca unii/unele baga tot ce vor, adica eu unu` nu prea ma dau in vant dupa carne in ghiveci ( deh, e de legume ghiveciul ), sau mai stiu eu ce inventii. Asaaaa, deci am loat asa, una bucata conserva de rosii in bulion ( de fapt erau doua, da` shhh ), una bucata vanata ( nu fata vanata, ci vanata ), doi bucati ardei grasi grasi ca copchii de maramorosani, o ceapa potrivit de enorma, o conopida nu gigantica, cartofi cat incap, ca`s buni, orez cat incape, dati si voi cu ochiu, verdeata cata puteti, sa dea gust bun maglavaisului
image003
Ceapa se taie solzi, vanata cubulete, ardeii la fel, daca aveti morcovi puteti sa`i taiati si p`aia cubulete, cartofii in bucati mai maricele, orezul se pune in apa, si conservele de rosii se desfac ( atentie la mana, daca nu aveti desfacator de gonzerve ), conopida se desface in buchetele mai mici.
vinete
conopida
Ceapa se pune la calit, si cand devine aurie, se arunca ardeii in oala. Se lasa 2-2 minute, dupa care punem si cartofii, bulionul cu rosii, si apa, cat sa acopere.
image005
Lasam la fiert bine de tot, cand cartofii`s aproape fierti, .
ghiveci
bagam orezul si toate chestiile pe care le avem ( leustean, patrunjel, cimbru, marar, busuioc, boia, etc ), vanata, conopida, tot tot. In afara de colegul bucatar. El ramane, sa de(z)guste mancarea.
image012
Dupa ce a fiert orezul, se poate da de pe foc, si putem ruga colegul bucatar sa bage`n el 3 farfurii de ghiveci :)
image013
Pohta mare. Ah, merge cu ... ardei iuti, da.

Comments

Popular posts from this blog

Ficatei de pasare cu cartofi piure

pizzerie italieneasca in margu turesh

Ciorba de cartofi