Ficatei de pasare cu cartofi piure
Deci am zis sa facem niste ficatei si niste cartofi piure, ca aia prajiti nu prea merg. Pana nu uit, la puiu` ala la rotisor ar fi mers un vin alb sec/demisec. Sau o bere, pentru noi provincialii. Sa revenim la ficatii nostri. Deci, am luat asa, 2 pachete de ficatei, ~1 kg ( iar am fost 3 din care unu` mancau rau - da, Sergiu - ), 'cel putin 2 kile de cartofi', o smantana, un lapte, 2 cepe mai marisoare, 2-3 bucati de usturoi. Mai intai si'ntai am pus cartofii la fiert, in coaja ( nu iese amidonul din ei daca ii fierbem in coaja, si iese piureul mai moale ) Intre timp am dezghetat ficateii, i-am spalat bine bine, sa nu ramana sange Dupa asta am taiat ceapa ( acu avem poze si cu ceapa taiata ) Am pus ceapa la calit, intr`o tigaie cu putin ulei Intre timp am curatat cartofii ( aci n`avem poze, ca injuram eu, si ne era frica sa nu iasa injuraturile in poze ) si i`am zdrobit cu scula speciala de piureit. Nu uitati de ceapa. Cand s`a aurit, puneti ficateii peste. Revenim la piur
Comments